Ekologija - visos priežastys vartoti natūralią produkciją

Teksto dydis:

Ekologija - visos priežastys vartoti natūralią produkciją

2011 birž. 3 07:00

  1. Natūrali produkcija neapipurkšta chemikalų kokteliu. Nenatūraliuose ūkiuose užauginti apelsinai paprastai būna apipurkšti 20 – 30 chemikalų, kurių dalis išlieka netgi nuplovus. Pasikliaukite instinktais ir imkite vartoti organiškus produktus!
  2. Šviežioje natūralioje produkcijoje yra 50% daugiau vitaminų, mineralų ir enzimų bei kitų maisto medžiagų, o tai teigiamai veikia mūsų sveikatą.
  3. Imdami valgyti natūralius maisto produktus apsisaugote nuo genetiškai modifikuoto maisto.
  4. Jei vartojate pieno produktus ir valgote mėsą, natūralūs maisto produktai turėtų atlikti dar svarbesnį vaidmenį jūsų gyvenime. Intensyviai auginamos pieninės karvės ir kiti fermose augantys gyvuliai šeriami pavojingais antibiotikų kokteiliais, augimą skatinančiais hormonais, antiparazitiniais medikamentais ir t.t., nesvarbu, serga kuo nors ar ne. Šie medikamentai pereina į vartotojo organizmą per pieno produktus ir mėsą, kas gali būti susiję su vainikinių arterijų ligomis ir aukštu kraujo spaudimu.
  5. ~99% nenatūraliai auginamų gyvulių Anglijoje ir 100% nenatūraliai auginamų gyvulių JAV šeriami genetiškai modifikuota soja.
  6. Natūralus maistas daug skanesnis. Vaisiai ir daržovės sultingi ir kvapnūs. Be to, natūralaus maisto gausus pasirinkimas. Vien bulvių yra 100 rūšių!
  7. Natūralūs ūkiai teigiamai veikia gamtą. Tuo tarpu fermos vien Anglijoje per pastaruosius trisdešimt metų paspartino dirvos eroziją, išgaišino virš 70% laukinių paukščių, sunaikino senovines gyvatvores, retas drugelių, varlių, gyvačių ir kitų laukinių gyvūnų rūšis.
  8. Jei paskaičiuotume, kiek pinigų, kurie renkami iš gyventojų, kainuoja ištaisyti fermų ir fabrikų padarytą žalą, natūrali produkcija atsieina kur kas pigiau, tiek mums, tiek valstybei.
  9. Fermose dirbantys žmonės gali turėti nemažai sveikatos problemų. Jie turi didesnę riziką susirgti vėžiu, kvėpavimo takų ligomis, nei natūraliuose ūkiuose dirbantys žmonės.
  10. Jei norite, kad jūsų vaikai pamatytų mišką, pievose besiganačias karves ir kitus gyvulius, visai kaip mes, kai buvome maži, verta vartoti natūralią produkciją, nes tik taip užkirsime kelią augančiam fermų ir juose kankinamų gyvulių bei žmones kankinančių ligų skaičiui.

Jums patiko išvardintos idėjos, tačiau visgi manote, kad valgyti natūralų maistą per brangu? Štai keletas idėjų, kaip tapti natūralios produkcijos šalininku nepaploninant piniginės:

  1. Nebepirkite nesveikų užkandžių, o verčiau pasigaminkite jų iš organiškų maisto produktų. Šitaip ir sutaupysite, ir sveikatą pagerinsite. Pavyzdžiui, išsikepkite savo ekologiškų sausainių.
  2. Jei labai brangu pirkti organišką mėsą, pirkite jos mažiau ir gaminkite daugiau patiekalų iš ankštinių kultūrų, kuriose taip pat daug baltymų, kaip ir mėsoje. Atminkite, kad svarbiau kokybė, nei kiekybė.
  3. Užsiauginkite savo vaisių ir daržovių, prieskoninių žolelių.
  4. Kepkite duoną sausainius ir pyragus namuose. Išbandykite duonkepę.
  5. Nepatingėkite vasaros metu nuvykti į mišką ir prisirinkite uogų, grybų, kuriuos užšaldę galėsite valgyti visus metus, pavyzdžiui, išsikepti pyragaičių su grybais ir uogomis, pagaminti uogienę. Pagalvokite, kiek pinigų išleistumėte tokiems maisto produktams?
  6. Jei turite galimybę, auginkite vištas ir bites. Turėsite organiškos vištienos ir medaus.

Šaltiniai: organicfoodee.com

Komentuoti