Kaip iššifruoti kremo etiketę (tęsinys)

Teksto dydis:

Kaip iššifruoti kremo etiketę (tęsinys)

2011 bal. 6 00:00

Be riebalų kremuose visada yra struktūrą kuriančios medžiagos. Jos taip pat būna natūralios ir sintetinės. Iš natūralių tai visų pirma – bičių vaškas. Jis labai naudingas, nes ant odos paviršiaus sukuria plėvelę, apsaugančią ją nuo kenksmingo aplinkos poveikio ir odos išsausėjimo.
 
Sintetinės struktūrą kuriančios medžiagos turi sudėtingus ir sunkiai suprantamus pavadinimus: glicerino monosteratas, stearatas, distiliuotas monogliceridas. Kosmetikos srityje šios medžiagos naudojamos kaip tirštikliai. Be jų paprasčiausiai neįmanoma pagaminti kremo. Taigi su šiais „nenatūraliais“ komponentais tenka susitaikyti.
 
Parafinas ir cerezinas gaunami iš naftos.
 
Stearinas dedamas į kremą kaip struktūrą kurianti medžiaga ir emulguojantis (padedantis ištirpinti) komponentas. Jis labai naudingas odai – nes stearino rūgštis randama paties žmogaus riebalinėmis liaukomis išskiriamuose riebaluose.
 
Be pagrindinių, jau minėtų dalykų, į kremo sudėtį įeina aktyvūs biopapildai. Būtent nuo jų priklauso kremo efektyvumas. Labiausiai dabar paplitę biopapildai – tai augalų ekstraktai( ramunėlių, kalendulos, avokado), elastinas, kolagenas, keramidai.
Apie „keramidus“. Ant kai kurių etikečių ar reklaminėse medžiagose rašoma, kad į kosmetinės priemonės sudėtį įeina „keramidai“ arba „ceramidai“. Tokia painiava kilo dėl skirtingos žodžio transkripcijos, verčiant anotaciją.
Keramidai – tai riebalai, savo struktūra panašūs į cholesteriną. Kremai, į kurių sudėtį įeina keramidai, labai naudingi. Jie užpildo natūralių keramidų trūkumą, kuriuos mes prarandame prausdamiesi, daro odą tampresnę. Keramidai užpildo terpę tarp negyvų raginio epidermio sluoksnio ląstelių, jas sutvirtina, neleidžia išgaruoti drėgmei ir sujungia mirštančias epidermio ląsteles.
 
Kad užkirstumėm kelią priešlaikiam odos senėjimui naudinga vartoti kremus, turinčius gialurono rūgšties – tai riebi augalinės ar gyvulinės kilmės rūgštis, šiuo metu laikoma geriausia priemone odai drėkinti. Dėl jos yra palaikomas odos drėgmės balansas, oda tampa tampresnė ir elastingesnė.
Odos senėjimą stabdo ir toks komponentas, kaip dimustazo superoksidas.
Kosmetinėse priemonėse prieš raukšles dažnai naudojamos alfa – hidroksinės rūgštys. Daugelis mokslininkų tvirtina, kad AHA (alfa – hidroksinės) rūgštys pašalina išorinio odos sluoksnio mirusias ląsteles. Tai natūralios medžiagos, gaunamos iš obuolių, citrinų, cukranendrių. Jas dar vadina vaisinėmis rūgštimis.
 
Labai svarbu atsiminti, kad kosmetinės priemonės efektyvumas priklausys nuo to, ar teisingai jūs pasirinksite jį, atsižvelgdami į savo odos tipą.
 

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (2)

kremas 2010 rugp. 18 18:32

Tai reikia rinktis gerą kremą ne iš Maximos, nebus jokių naftos produktų.

Dange 2010 rugp. 17 11:03

O siaube, nafta ant veido.