Blyneliai su vyšniomis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

50 g miltų;

50 g rupių miltų;

žiupsnelis druskos;

1 kiaušinio baltymas;

150 ml lieso pieno;

150 ml vandens;

1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus;

liesos varškės (patiekti).

Įdarui:

425 g vyšnių savo sultyse;

7,5 ml marantos.

Paruošimas

1. Persijokite miltus ir druską per sietelį.

2. Indelyje miltų centre suformuokite duobutę ir įdėkite kiaušinio baltymą. Palengva supilkite pieną ir vandenį ir išmaišykite iki vientisos masės.

3. Gerai įkaitinkite keptuvę su nepridegančiu dugnu. Tešlos į keptuvę pilkite tik tiek, kad plonai padengtų keptuvės dugną. Keptuvę pavartykite, kad tešla pasiektų ir jos pakraščius.

4. Kepkite, kol blynas įgaus auksinį atspalvį, po to jį apverskite. Iškeptą blyną dėkite ant popierinio rankšluosčio. Tada iškepkite likusius 8 blynus.

5. Įdarui paruošti nusausinkite vyšnias, o 2 šaukštus vyšnių sulčių (iš skardinės) išplakite su maranta. Gautą masę išplakite su likusia dalimi sulčių. Lėtai maišydami užvirinkite gautą masę. Sirupą kaitinkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, kol pasidarys tirštas ir skaidrus.

6. Vyšnias sudėkite į gautą padažą ir dar pakaitinkite. Padažą su vyšniomis užpilkite ant blynų ir blynus perlenkite perpus, o po to dar perpus. Patiekti su varške iš karto.

Komentuoti

Video