Džiovintų vaisių salotos su vasarinėmis uogomis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

115 g džiovintų abrikosų;

115 g džiovintų persikų;

1 šviežia kriaušė;

1 šviežias obuolys;

1 šviežias apelsinas;

115 g aviečių ir mėlynių mišinio;

1 lazdelė cinamono;

50 g cukraus pudros;

1 šaukštas skaidraus medaus;

2 šaukštai citrinos sulčių.

Paruošimas

1. Džiovintus persikus ir abrikosus pamirkykite vandenyje 1-2 valandas, kol jie išbrinks.

2. Nuluptas kriaušes ir obuolius supjaustykite kubeliais. Aštriu peiliu nulupkite apelsinus, išvalykite jų vidų ir supjaustykite gabaliukais. Visus vaisius kartu su avietėmis ir mėlynėmis suberkite į didelį puodą.

3. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, įdėkite cinamono lazdelę, cukraus pudrą, sudėkite medų.

4. Skystį užvirinkite ir uždengę nuolat maišydami virkite 10-12 minučių, kol vaisiai suminkštės.

5. Nukėlę puodą nuo kaitlentės įmaišykite citrinų sulčių. Atvėsintas salotas sudėkite į dubenėlius ir palaikykite 1-2 valandas.

Šis patiekalas - puikiai suderinti švieži ir džiovinti vaisiai. Gaminant salotas galima naudoti ir šaldytas avietes bei mėlynes, šitaip patiekalas gali būti ruošiamas visus metus. Salotos patiektos su dribsniais puikiai tinka pusryčiams ar laikantis dietos.

Komentuoti