Juodųjų serbentų šerbetas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.7)

Ingredientai

6 porcijos:

115 g cukraus pudros;

225 g šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų;

1 arbat. šaukštelis citrinų sulčių;

2 šaukštai creme de cassis arba kitokio juodųjų serbentų likerio (nebūtinai);

2 kiaušinių baltymai (nebūtinai).

Paruošimas

1. Į puodą įpilkite 300 ml vandens ir suberkite cukraus pudrą. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol pudra ištirps. Skystį pavirkite 10 minučių ir palikite sirupą, kad atvėstų.

2. Juoduosius serbentus suberkite į puodą, įpilkite 2 šaukštus vandens ir pavirkite 5–7 minutes, kol uogos suminkštės.

3. Išspauskite juodųjų serbentų sultis per sietelį. Gautą juodųjų serbentų tyrę sumaišykite su sirupu, citrinų sultimis ir likeriu (jei jį naudojate). Gautą masę gerai atvėsinkite, o po to užšaldykite (apie 1 valandą).

4. Atšaldytą sirupą supilkite į šalčiui atsparų indą ir įdėkite į šaldiklį. Masei sutirštėjus, ją laikas nuo laiko gerai išplakite. Jei naudojate kiaušinių baltymus, išplakite juos iki standžių putų ir atsargiai juos įmaišykite į pusiau sušalusią juodųjų serbentų masę.

5. Masę vėl šaldykite, kol sustings. Po to išplakite virtuviniu kombainu arba plakikliu. Desertas turi būti plakamas ir užšaldomas pakaitomis iki vientisos masės. Šerbetas patiekiamas tiesiai iš šaldiklio.

 

Šis aromatingas šerbetas yra lengvai pagaminamas, tačiau labai svarbu gaminant mišinį pakaitomis užšaldyti, maišyti, vėl užšaldyti ir t.t. Toks gaminimas užtikrina gerą rezultatą. Jei ledus ir šerbetą gaminate pakankamai dažnai, pravartu įsigyti elektrinį prietaisą ledams gaminti.

Komentuoti