Kriaušės su imbieru ir anyžiais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

6 šaukštai cukraus pudros;

300 ml balto desertinio vyno;

smulkiai tarkuota citrinos žievelė;

1 citrinos sulčių;

7,5 cm ilgio šviežio imbiero gabalėlio (pamušto);

5 anyžių žvaigždučių;

10 gvazdikėlių;

600 ml šalto vandens;

6 ne visai prinokusios kriaušės;

3 šaukštai griežinėliais pjaustytų nusausintų imbiero stiebų (sirupe);

liesos varškės (patiekti), (nebūtinai).

Paruošimas

1. Į puodą suberkite cukraus pudrą, supilkite desertinį vyną, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, gvazdikėlius ir vandenį. Puodas turėtų būti pakankamai didelis, kad jame tilptų sustatytos kriaušės. Užvirinkite.

2. Kol puode esantys produktai užvirs, nulupkite kriaušes nepašalindami kotelių. Panardinkite jas į verdantį skystį.

3. Skysčiui pakartotinai užvirus, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir pavirinkite apie 15–20 minučių, kol kriaušės suminkštės. Išimkite kriaušes kiaurasamčiu ir sudėkite jas į karščiui atsparų indą.

4. Virinkite vyno sirupą tol, kol jo kiekis perpus sumažės ir supilkite jį ant kriaušių. atvėsinkite ir atšaldykite.

5. Kriaušes supjaustykite storais griežinėliais ir sudėkite į keturias lėkštes. Iš vyno padažo išimkite imbierą ir kitus prieskonius. Įmaišykite į padažą griežinėliais pjaustytus imbiero stiebus. Gautą padažą užpilkite ant kriaušių. Patiekti galite su liesa varške. 

Anyžiai ir imbieras virtoms kriaušėms suteikia gaivumo. Patiekite šaltą.

Komentuoti

Video