Melionų ir greipfrutų kokteilis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

1 mažas Galijos (Galia) ar Ogeno (Ogen) melionas;

1 mažas Šarantės (Charentais) melionas;

2 raudonieji greipfrutai;

456 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių;

4 šaukštai raudonojo vermuto;

1/2 granato sėklų;

mėtų šakelių (puošti).

Paruošimas

1 Perpjaukite melionus pusiau ir pašalinkite iš jų sėklas. Nulupkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais.

2. Mažu aštriu peiliu nulupkite ir atskirkite žievę nuo greipfruto minkštimo. Laikykite vaisių virš indo, kad surinktumėte jo sultis. Nupjaukite greipfruto plėveles, kad atskirtumėte skilteles. Supilkite visas sultis į indą.

3. Sumaišykite apelsinų sultis ir vermutą su išsiskyrusiomis greipfrutų sultimis.

4. Sudėkite meliono ir greipfruto gabalėlius į keturias lėkštes. Apliekite padažu, tuomet pabarstykite granatų sėklomis. Papuoškite mėtos šakele ir nedelsdami patiekite.

 

Šis puikus, spalvingas užkandis gali būti pagamintas per kelias minutes. Taigi, jei neturite daug laiko gaminti, o norite kažko tikrai ypatingo, šis patiekalas – kaip tik jums.

Komentuoti

Video