Melionų trio su imbieriniais sausainiais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

1/4 meliono;

1/2 saldžiojo meliono;

1/2 Šarantės meliono;

4 šaukštai imbierų stiebų sirupo.

Sausainiai:

2 šaukštai nesūdyto sviesto;

2 šaukštai cukraus pudros;

1 arbat. šaukštelis skaidraus medaus;

25 g miltų;

25 g gerai smulkintų cukruotų vaisių mišinio;

1 nusausintas ir gerai susmulkintas konservuotas stiebelis;

2 šaukštai smulkintų migdolų.

Paruošimas

1. Pašalinkite sėklas iš melionų, supjaustykite juos riekelėmis ir nuimkite žievę. Meliono minkštimą supjaustykite stambiais gabalais ir, sudėję į dubenį, išmaišykite su imbieriniu sirupu. Uždenkite ir padėkite į vėsią vietą.

2. Prieš gamindami sausainius, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Puode ištirpinkite sviestą, cukrų ir medų. Nuėmę puodą nuo kaitlentės, į gautą masę įmaišylite likusius produktus.

3. Kepimo skardą išklokite nekimbančiu kepimo popieriumi. 4 gautos masės pilnus šaukštus sudėkite erdviai vienodu atstumu vienas nuo kito. Masę lengvai spausdami suformuokite apskritus paplotėlius. Kepkite 15 minučių, kol kepiniai įgaus auksinį atspalvį.

4. Palikite sausainius minutę atvėsti ant kepimo popieriaus. Naudodami mentelę, sausainius perkelkite į lėkštę, kad gerai atvėstų ir sukietėtų. Tą patį padarykite su likusia imbierine mase. Turėtumėte iškepti 8 sausainius.

5. Patiekite melionų gabaliukus, užpiltus trupučiu sirupo su imbieriniais sausainiais.

 

Švieži melionai ir imbierai turi daug medžiagų, saugančių nuo vėžio. Todėl šis desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.

Komentuoti