Obuolių ir bananų apkepas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

2 dideli obuoliai;

2 dideli bananai;

4 šaukštai vandens;

50 g neriebaus sviesto;

2-3 šaukštai kriaušių ir obuolių uogienės;

25 g rupių miltų;

115 g avižinių dribsnių;

2 šaukštai saulėgrąžų;

neriebaus jogurto (patiekti, nebūtinai).

Paruošimas

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių C. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, nenulupę odelės gerai susmulkinkite. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite bananus. Obuolius ir bananus sudėkite į puodą ir įpylę vandens virkite, kol vaisiai suminkštės ir išbrinks.

2. Sviestą kartu su obuolių ir kriaušių uogiene ištirpinkite puode. Subėrę miltus, saulėgrąžas ir avižinius dribsnius viską gerai išmaišykite.

3. Gautą masę supilkite į 18 cm skersmens kepimo indą. Viršų apibarstykite avižiniais dribsniais. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių arba kol kepinys įgaus auksinį atspalvį.

Tai senas apkepo su traškia plutele ir švelniais vaisiais receptas. Bananai puikiai dera su apkepu ir yra patiekiamas su neriebiu jogurtu.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.