Perteptas Viktorijos pyragas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

Vienas 18 cm pyragas:

175 g minkšto margarino;

175 g cukraus pudros;

3 plakti kiaušiniai;

175 g sijotų miltų su kepimo milteliais (be glitimo);

4 šaukštai džemo;

150 ml plaktos grietinėlės arba baltojo sūrio;

1-2 šaukštai cukraus pudros (paviršiui apibarstyti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Patepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi skardą.

2. Į dubenį suberkite margariną bei cukraus pudrą ir išsukite kol masė pabals ir pasidarys puri.

3. Supilkite plaktus kiaušinius, palaipsniui, nedideliais kiekiais, kaskart įpylę, gerai išplakite. Atsargiai metaliniu šaukštu įmaišykite pusę miltų kiekio, tuomet įmaišykite likusį kiekį.

4. Gautą tešlą padalinkite pusiau ir suverskite į dvi paruoštas kepimo skardas, sulyginkite paviršių.

5. Kepkite 25-30 minučių, kol pyragai pakils, sustandės ir gražiai paruduos. Išverskite ir atvėsinkite ant metalinių grotelių.

6. Kai pyragai atvės, pertepkite juos džemu ir plakta grietinėle arba baltuoju sūriu. Apibarstykite pyrago viršų cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą gabalėliais. Laikykite pyragą šaldytuve, oro nepraleidžiančiame inde arba suvyniotą folijoje.

Patiekite šį lengvą klasikinio biskvitinio pyrago ekvivalentą perteptą Jūsų mėgstamiausiu džemu. Ypatingomis progomis įdarykite pyragą paruoštais šviežiais vaisiais, tokiais kaip avietės arba pjaustyti persikai, taip pat džemu ir plakta grietinėle arba baltuoju sūriu.

Komentuoti