Portugališkas ryžių pudingas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(1)

Ingredientai

4–6 porcijos:

175 g pudingo ryžių;

600 ml riebaus pieno;

5 šaukštai sviesto arba tyro augalinio margarino;

2–3 juostelės citrinų žievelės;

115 g cukraus pudros;

4 kiaušinių tryniai (nebūtinai);

druskos;

malto cinamono (apibarstyti).

Paruošimas

1. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje 5 minutes. Ryžiai turi būti ne visai išvirę, bet birūs.

2. Ryžius gerai nuvarvinkite ir kartu su pienu, sviestu ar margarinu bei citrinos žievele sudėkite į puodą. Pamažu užvirinkite ir uždengę puodą pavirkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs.

3. Išjungę kaitlentę leiskite ryžių masei atvėsti. Išimkite citrinos žievelę, įmaišykite cukraus pudrą ir, jei naudojate, kiaušinių trynius.

4. Gautą masę padalinkite porcijomis ir apibarstykite maltu cinamonu. Patiekite atvėsintą. 

Gaminant šį patiekalą naudojami truputį apvirę kiaušinių tryniai. Tačiau jie nėra būtini, o nurodomą karvės pieną galima pakeisti sojos pienu.

Komentuoti

Video