Šokoladinis ir apelsininis putėsis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

8 porcijos:

175 g kokybiško juodojo šokolado;

1,5 didelio apelsino sultys, tarkuota apelsino žievelė ir šiaudeliais pjaustyta apelsino žievelė (puošti);

1 arbat. šaukštelis želatinos miltelių;

2 kiaušiniai;

6 šaukštai nesaldintos sojų grietinėlės;

4 šaukštai brendžio;

smulkintų pistacijų riešutų (puošti).

Paruošimas

1. Šokoladą sudėkite į karščiui atsparų indą ir laikydami jį virš puodo su karštu vandeniu ištirpdykite. Į kitą puodą įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių ir įmaišykite želatiną. Kai želatina pasidarys klampi, puodą vėl laikydami virš puodo su karštu vandeniu ištirpdykite, gautą masę išmaišykite iki vientisos masės.

2. Į vėstantį šokoladą sudėkite apelsino žievelę, kiaušinių trynius, šliūkštelėkite sojos grietinėlės ir brendžio. Supilkite masę su želatina ir likusias apelsinų sultis.

3. Kiaušinių baltymus, išplaktus iki standžių pitų, supilkite į šokolado ir apelsinų mišinį.

4. Gautą masę supilkite į šešias ledaines ar stiklines. Kol putėsis sustangės, indus laikykite uždengtus. Prieš patiekdami papuoškite smulkintomis pistacijomis ir apelsino griežinėliais.

 

Iš kur kilęs šis dieviškas desertas – neaišku. Tačiau jis neabejotinai palieka stiprų įspūdį.

Komentuoti

Video