Šokolado ir džiovintų slyvų pyragas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.7)

Ingredientai

Vienas 20 cm pyragas:

300 g juodojo šokolado;

150 g neriebaus riebalų tepinio (be pieno);

200 g džiovintų slyvų (be kauliukų), pjaustytų ketvirčiais;

3 plakti kiaušiniai;

150 g sijotų avižinių miltų su 2 arbat. šaukšteliais kepimo miltelių (be glitimo);

120 ml kokoso pieno, ryžių pieno arba sojų pieno.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitė iki 180 laipsnių C. Ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi gilios skardos dugną. Ištirpinkite šokoladą, dubenį padėję ant prikaistuvio su karštu vandeniu.

2. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite neriebų tepinį kartu su slyvomis, kol masė pabals ir pasidarys puri, tuomet sukrėskite į dubenį.

3. Palaipsniui įmaišykite ištirpintą šokoladą ir plaktus kiaušinius, pakaitomis su miltų mišiniu. Įsukite į masę kokoso pieną, ryžių pieną arba sojų pieną.

4. Šaukštu sudėkite mišinį į pyrago skardą ir sulyginkite paviršių, tuomet kepkite 20-30 minučių arba kol pyragas sutvirtės. Įsmeigtas į pyragą iešmelis turi likti švarus. Prieš patiekdami pyragą atvėsinkite ant metalinių grotelių.

Šis skanus pyragas kupinas tirpių skaidulų, nors turi nemažai cukraus, taigi skanaukite jo ne per dažnai.

Komentuoti

Video