Šviežių vaisių salotos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3)

Ingredientai

6 porcijos:

2 persikai;

2 obuoliai;

2 apelsinai;

16–20 braškių;

2 šaukštai citrinos sulčių;

1–2 šaukštai apelsinų žiedų vandens;

cukraus pudros;

keletas šakelių mėtų (puošti).

Paruošimas

1. Verdančiu vandeniu apiplikykite persikus. Odelių likučius pašalinkite ir išėmę kauliukus, minkštimą stambiai supjaustykite.

2. Nulupkite obuolius, supjaustykite riekelėmis. Nulupkite apelsinus ir išvalykite jų vidų. Apelsinus padalinkite skiltelėmis. Ruošdami apelsinus, tekančias sultis surinkite į atskirą dubenį.

3. Braškes perpjaukite pusiau. Jei uogos stambios, dalinkite į keturias dalis. Vaisius ir uogas sudėkite į didelį dubenį.

4. Citrinų sultis, apelsinų žiedų vandenį ir iš apelsinų ištekėjusias sultis supilkite į vieną indą. Paragaukite ir, jei reikia, pasaldinkite cukraus pudra.

5. Paruoštas salotas užpilkite gautu sulčių mišiniu. Patiekite papuoštas mėtų lapeliais.

 

Pasibaigus persikų ir braškių sezonui salotoms gaminti naudokite bananus, vynuoges ir kitus vaisius.

Komentuoti

Video