Tortas "Braškinė pagunda"

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.8)

Ingredientai

Pagrindui:
300 gr. avižinių sausainių
100 gr. sviesto

Įdarui:

200 gr. jogurto
300 gr. rikotos sūrio (galima pasigaminti namuose)*
100 ml. kondensuoto pieno
180 gr. varškės
30 gr. želatinos
100 ml. vandens

Papuošimui:

500 gr. braškių
pakelis želė (gali būti įvairaus skonio)

Paruošimas

Sausainius susmulkinti (sutrinti su "blenderiu") ir sumaišyti su lydytu sviestu. Kepimo formą iškloti (formavau dugną su bulvių grūstuve, o kraštus su šaukštu) sausainių mase ir dėti kepti į 180 C orkaitę 10-15 min.
Jogurtą, rikota , varškę (sutrintą), kondensuotą pieną viską išplakti iki vientisos masės. Ištirpinti želatiną vandenyje ir plona srovele įmaišyti į paruoštą masę.Užpilti ant paruošto sausainių pado (atvėsinto) ir dėti į šaldytuvą 2-3 val. Išėmus papuošti braškėmis ir apšlakstyti želė (iš anksto paruošti kaip parašyta ant pakelio), kad priliptų braškės ir vėl statyti į šaldytuvą 2-3 val.

* - Rikotos sūrio gaminimas:
Paimate 1 litrą kefyro pakelyje (riebumo 2,5%), įdedate jį į šaldiklį kelioms valandoms, kol visai sušals. Aš tai laikiau per naktį. Sušalusį kefyro pakelį perpjauti ir išimti sušalusį produktą, jį įdėti į dvigubą marlę, užrišti ir pakabinti virš kriauklės, kad išvarvėtų skystis. Ir viskas - sūris pagamintas.

Skanaus!!!

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (2)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.

Lukas

oho koks nuostabus tortas, kaip mat suryciau visa!!! Aciu bandysiu pasigamint!!!