Vasarinis pudingas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

8x1 cm dydžio storos riekės padžiūvusios baltos duonos, keptos be kiaušinių (be plutos);

800 g įvairių uogų – gervuogių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, mėlynių;

50 g rudojo cukraus pudros;

plaktos grietinėlės arba riebios grietinės (patiekti).

Paruošimas

1. Duonos riekes aplyginkite taip, kad jomis būtų galima išdėlioti 1,2 litro tūrio pudingui skirto indo dugną ir šonus.

2. Visas uogas suberkite į puodą ir apibarstykite cukrumi. Lengvai pavirinkite 4–5 minutes, kol iš uogų pradės tekėti sultys. Vandens naudoti nereikia. Atvėsusia gauta mase sudrėkinkite pudingo formoje esančią duoną. Šiek tiek skysčio pasilikite patiekti pudingui.

3. Užlankstykite iš indo kyšančius duonos kraštus. Uogas uždenkite likusiomis duonos riekėmis. Ant indo viršaus uždėkite lėkštutę (su maždaug 900 g svarmeniu), kad lėkštutė prisispaustų.

4. Pudingą įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 8 valandas. Peiliu atskirkite pudingą nuo indo kraštelių. Taip lengviau išimsite pudingą. Ant išimto patiekalo užpilkite sulčių likučius ir patiekite su plakta grietinėlearba riebia grietine.

 

Klasikinis pudingas gaminamas iš raudonų vasarinių uogų, kuriose gausu antioksidantų, karoteno bei vitaminų C ir E.

Komentuoti

Video