Žemės riešutų sviesto pyragas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Šiame nuodėmingame deserte mažai cholesterolio bei sočiųjų riebalų!

1 2/3 puodeliai šokoladinių sausainių gabalėlių

7 šaukštai cukraus

2 didelių kiaušinių baltymai; juos lengvai išplakti

1 1/4 puodeliai neriebaus pieno

2/3 puodelio sumažinto riebumo traškus žemės riešutų sviestas,

1/2 šaukštelio vanilės

1/2 puodelio neriebios grietinėlės minkštas sūris

3 šaukštai smulkiai pjaustytų sūdyų, skrudintų riešutų

1/4 puodelio pieniško šokolado drožlių

Paruošimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 

Sumaišykite trupinius su 3 šaukštais cukraus ir kiaušinio baltymu ir gerai išmaišykite. Sudėkite į formą, paspauskite į dugną. Kepkite 10 minučių. Išimkite ir atšaldykite. 

Sumaišykite pieną ir likusį 1/4 puodelio cukraus į puodą ir virkite virš mažos arba vidutinės ugnies. Virkite nuolat maišant 2 minutes arba tol, kol cukrus ištirps. Pridėkite žemės riešutų sviesto ir vanilės, viską gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite 30 min. 

Grietinėlės sūrį dideliame dubenyje išplakite vidutiniu greičiu „mikseriu“ kol taps šviesos ir purus. Įdėkite pieno mišinį ir mažu greičiu išmaišykite viską kartu. Supilkite ant paruošto iš sausainių pagrindo. Užšaldykite 8 valandoms arba palikite nakčiai.

Pabarstykite žemės riešutais ir šokolado drožlėmis. Prieš pjaustant pyragą 30 min laikykite šaldytuve. 

Maistinės medžiagos vienoje porcijoje: 259 kilokalorijos,  8,7g riebalų, 1,9g sočiųjų , 3,8g mononesočiųjų riebalų, 2g polinesočiųjų riebalų, 9,4g baltymų, 1,6g ląstelienos, 2mg cholesterolio, 0,6mg geležies, 249mg natrio, 136mg kalcio.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Zinga

Sakyčiau šis pyragas nė iš tolo neprimena sveikuoliško desterto. Taigi cholesterolio čia apstu, kas kad neriebu bet tikrai nesveika..