Karšti patiekalai

Karšti patiekalai

Turi gera recepta? PASIDALINK

Pikantiška jautienos kumpinė (topside)

1. Supilkite sėklas į grūstuvę ir sugrūskite grūstuvėliu. Įmaišykite į likusius prieskonius ir pagardus, tada supilkite mišinį į dubenį ir sumaišykite su baltuoju vynu. 2. Įdėkite jautieną į Plačiau...

Aguročių kotletai

Aguročius sutarkuoti, nuspausti sultis, sudėti piene išmirkytą batoną, kiaušinius, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, morkas ir išmaišyti. Jeigu faršas skystokas, galima įdėti 2-3 šaukštus Plačiau...

Troškinukas iš šio bei to...

Nuskustas morkas sutarkuoti stambia tarka, dar liaudyje vadinama "burokine". Taupydami laiką, užkaiskite puodą ir keptuvę. Į įkaitusią keptuvę suberkite morkas ir truputi aliejaus. Kai morkos jau Plačiau...

Saldžiarūgštė vištiena kiniškai

Vištieną supjaustome juostelėmis arba gabaliukais, užpilame 2 valg. š. sojos padažo, dedame 1 arb. š. krakmolo, majonezą ir viską kruopščiai išmaišome. Pasklinda labai malonus aromatas. Paliekame Plačiau...

Traški vištiena su sezamais

Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio gabaliukais, (karis, pipirai, kaledra) ir palaikome maždaug pusvalandžiui. Į polietileninį maišelį dedame krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai Plačiau...

Pomidorų ir lęšių dhal su kepintais migdolais

1. Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje storapadėje keptuvėje, maišydami pakepinkite svogūną 5 minutes, kol suminkštės ir pakeis spalvą. Įdėkite česnako, morkų, kmynų, garstyčių sėklų ir Plačiau...

Žuvies kukuliai karštame pomidorų padaže

1. Nulupkite žuvų odelę ir, jei būtina, pašalinkite ašakas. Supjaustykite žuvį dideliais gabalais ir sudėkite į maišytuvą ar į virtuvinį kombainą. 2. Ištirpykite šafraną 2 šaukštuose verdančio Plačiau...

Sluoksniuotas daržovių paštetas (terrine)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Įdėkite pipirus į kepimo skardą ir kepkite jų šerdis 30–45 minutes, kol apskrus. Išimkite iš orkaitės. Įdėkite į plastikinį maišelį atvėsti. Plačiau...

Kiaulienos filė su šalavijais ir apelsinais

1. Kiaulieną pabarstykite nedideliu kiekiu druskos ir pipirų. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite margariną, sudėkite mėsą ir pakepinkite 5–6 minutes, kol paruduos tolygiai iš visų Plačiau...

Špinatų ir riešutų lazanija

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Nuplaukite špinatus ir sudėkite į puodą su trupučiu vandens, kad apsemtų. Virkite špinatus ant pakankamai karštos ugnies 2 minutes, kol špinatai Plačiau...