Antiena su ananasais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

1 šaukštas sauso chereso;

1 šaukštas tamsaus sojų padažo;

2 nedidelės anties krūtinėlės (be odos);

1 šaukštas augalinio aliejaus;

2 smulkintos česnako skiltelės;

1 nedidelis griežinėliais pjaustytas svogūnas;

1 raudona saldžioji paprika, pjaustyta 2,5 cm dydžio kubeliais (be sėklų);

75 g nusunktų konservuotų ananasų gabalėlių;

6 šaukštai ananasų sulčių;

1 šaukštas ryžių acto;

1 arbat. šaukštelis kukurūzų miltų;

1 šaukštas šalto vandens;

1 arbat. šaukštelis sezamų aliejaus;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

1 plėšytas svogūno laiškas (puošti).

Paruošimas

1. Cheresą ir sojų padažą sumaišykite su gausiu kiekiu druskos ir pipirų. Į indą sudėkite anties krūtinėles, supilkite marinatą, uždenkite ir palikite marinuotis.

2. Nusunkite antieną ir pakepinkite ant grotelių ant vidutinės arba karštos ugnies kiekvieną pusę po 10 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais.

3. Nepridegančioje keptuvėje arba keptuvėje su išgaubtu dugnu 1 minutę pakepinkite česnaką ir svogūną. Sudėkite raudonąją papriką, ananasus, antienos gabalėlius, ananasų sultis, ryžių actą ir maišydami kepinkite 2 minutes.

4. Sumaišykite su vandeniu kukurūzų miltus, kad pasidarytų tyrė. Supilkite mišinį su ketvirčiu arbat. šaukštelio druskos į keptuvę. Maišydami virkite, kol padažas sutirštės. Įmaišykite sezamų aliejų ir patiekite papuoštą plėšytais svogūno laiškais.

Kiniški patiekalai puikūs tuo, kad juose labai retai yra naudojami pieno produktai, todėl jie puikiai tinka laikantis dietos. Antienos, acto ir ananasų derinys suteikia šiam patiekalui subtilų saldžiarūgštį skonį.

Komentuoti

Video