Aštri vištiena su kariu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

2 šaukštai kukurūzų aliejaus;

1/4 arbat. šaukštelio vaistinių ožragių sėklų;

1/4 arbat. šaukštelio svogūnų sėklų;

2 smulkinti svogūnai;

1 smulkinta česnako skiltelė;

1/2 arbat. šaukštelio maltos šviežio imbiero šaknies;

1 arbat. šaukštelis maltų kalendrų;

1 arbat. šaukštelis aitriųjų paprikų miltelių;

1 arbat. šaukštelis druskos;

400 g konservuotų pomidorų;

2 šaukštai citrinų sulčių;

350 g kubeliais pjaustytos vištienos;

2 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;

3 smulkintos žalios aitriosios paprikos;

1/2 raudonos saldžiosios paprikos, pjaustytos didesniais gabaliukais;

1/2 žalios saldžiosios paprikos, pjaustytos didesniais gabaliukais;

šviežių kalendrų lapelių (puošti).

Paruošimas

1. Vidutinio dydžio prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite ožragių ir svogūnų sėklas, vis pamaišydami, kol šiek tiek patamsės. Suberkite svogūnus, česnaką bei imbierą ir pakepinkite 5 minutes, kol svogūnai gražiai pagels. Sumažinkite ugnį.

2. Sumaišykite maltas kalendras, aitriųjų paprikų miltelius, druską, pomidorus ir citrinų sultis.

3. Viską suverskite į prikaistuvį ir padidinę liepsną maišydami kepkite 3 minutes.

4. Sudėkite vištieną ir maišydami kepkite apie 5–7 minutes. Pasistenkite neperkepti vištienos.

5. Sudėkite šviežias kalendras, žalias aitriąsias paprikas bei raudonųjų ir žaliųjų paprikų gabalėlius. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir kaitinkite apie 10 minučių. Patiekite karštą, papuoštą šviežių kalendrų lapeliais.

 

Karis suteikia aromato tirštam padažui, o jo sudėtyje esantys raudonieji ir žalieji pipirai – daugiau spalvų. patiekite su virtais ryžiais.

Komentuoti

Video