Avienos troškinys su česnakais ir pupomis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.5)

Ingredientai

6 porcijos:

3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1,5 kg ėrienos filė, pjaustytos 5 cm dydžio kubeliais;

1 didelis svogūnas, pjaustytas;

6 didelės česnako skiltelės, neluptos;

1 lauro lapas;

1 arbat. šaukštelis paprikų miltelių;

120 ml ėrienos sultinio, be glitimo;

115 g išaižytų šviežių ar šaldytų pupų;

2 šaukštai kapotų šviežių petražolių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus didelėje keptuvėje. Sudėkite pusę mėsos ir apkepinkite gerai iki rudumo iš visų pusių. Perdėkite į lėkštę. Tokiu pat būdu apkepinkite likusią mėsą ir išimkite iš keptuvės.

2. Supilkite likusį aliejų į didelį prikaistuvį, suberkite svogūnus ir kaitinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite mėsą ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite česnako skilteles, paprikų miltelius, lauro lapą ir sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies 1,5-2 valandas, kol mėsa taps minkšta.

4. Likus maždaug 10 minučių iki gaminimo pabaigos sudėkite pupas. Petražoles įmaišykite prieš pat patiekdami.

Pagal šį Ispanijos įkvėptą receptą gaminamas sotus patiekalas, kuris patiekiamas su bulvių tyre.

Komentuoti