Avižų košė su klevų sirupu , džiovintomis slyvomis ir razinomis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.8)

Ingredientai

2 porcijoms

1 1/2 puodelio lieso pieno

1 1/2 puodelio nevirtų avižų dripsnių

1/4 puodelio obuolių sidro arba sulčių

2 mažos slyvos, be kauliukų, supjaustytos kubeliais

1/2 puodelio džiovintų slyvų, supjaustytų kubeliais

3,5g kapotų migdolų

1 1/2 valgomojo šaųkšto gryno klevų sirupo

1/8 arbatinio šaukštelio malto cinamono

Paruošimas

Pieną užviriname vidutinio dydžio prikaistuvyje, suberiame avižų dripsnių ir viriname 5-8 minutes arba kol sutirštės, kartą ar du pamaišome, Įmaišome obuolių sidrą, tada slyvas, džiovintas slyvas, migdolus, sirupą ir cinamoną, užviriname.

NAUDA ORGANIZMUI

Avižos ir vaisiai turi daug skaidulų, kurios virškinimo sistemai padeda sklandžiai funkcionuoti.

Vienoje porcijoje 519 kalorijų, 9,1 g  riebalų, 2,4 g senėjimą greitinančių riebalų, 10,5 g skaidulų, 96,9 g angliavandenių, 18, 3 g baltymų, 1011 miligramų natrio, 1069 miligramų kalio.

Komentuoti