Daržovių apkepas (moussaka)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3)

Ingredientai

6 porcijos:

450 g pjaustyto baklažano;

115 g žaliųjų lęšių;

600 ml daržovių sultinio;

1 laurų lapas;

3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 pjaustytas svogūnas;

1 smulkinta česnako skiltelė; 225 g pjaustytų grybų; 400 g plautų ir nusausintų konservuotų pupelių;

400 g smulkintų pomidorų;

2 šaukštai pomidorų tyrės;

10 ml džiovintų Provano žolelių;

3 šaukštai vandens;

300 ml natūralaus jogurto;

3 kiaušiniai;

50 g trinto brandinto čederio sūrio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

plokščialapių petražolių (puošti).

Paruošimas

1. Pabarstykite baklažano griežinėlius druska ir sudėkite į kiaurasamtį. Uždenkite ir palikite 30 minučių, kol išsiskirs karčios sultys.

2. Tuo metu sudėkite lęšius, supilkite sultinį ir įdėkite laurų lapą į prikaistuvį. Uždenkite, užvirinkite ir ant mažos ugnies virkite apie 20 minučių, kol lęšiai suminkštės. Gerai nusausinkite ir laikykite šiltai.

3. Įkaitinkite 1 arbat. šaukštelį aliejaus dideliame prikaistuvyje, įdėkite svogūnus ir česnaką, maišydami kepkite 5 minutes. Įmaišykite lęšius, grybus, pupeles, pomidorus, pomidorų tyrę, žoleles ir vandenį. Užvirinkite, uždenkite ir ant mažos ugnies troskinkite 10 minučių.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Nuplaukite baklažano griežinėlius, nuvarnvinkite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite griežinėlius 3–4 minutes, kartą apversdami.

5. Pagardinkite lęšių mišinį druska ir pipirais. Sudėkite sluoksnį baklažano griežinėlių ant didelio, negilaus, atsparaus karščiui indo arba kepimo skardos dugno, tada ant viršaus šaukštu uždėkite sluoksnį lęšių mišinio. Sluoksniuokite toliau, kol sunaudosite visus baklažano griežinėlius ir visą lęšių mišinį.

6. Suplakite kartu jogurtą, kiaušinius su gausiu kiekiu druskos su pipirais, ir supilkite mišinį į indą. Ant viršaus pabarstykite trinto sūrio ir kepkite apie 45 minutes, kol paviršius paruduos ir pradės kunkuliuoti. Iš karto patiekite papuoštą petražolių lapeliais.

 

Tai turintis daug ir įvairių skonių vegetariškas klasikinio apkepo su mėsa (moussaka) variantas. Patiekite su šilta duona be glitimo ir mielių bei stikline raudonojo vyno.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.