Ėrienos tadžinas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

115 g džiovintų abrikosų;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 didelis smulkintas svogūnas;

1 kg ėrienos mentės be kaulo, pjaustytos kubeliais;

1 arbat. šaukštelis maltų indiškųjų kmynų (kumino);

1 arbat. šaukštelis maltų kalendrų;

1 arbat. šaukštelis malto cinamono;

0,5 apelsino sulčių ir tarkuotos žievelės;

1 arbat. šaukštelis šafrano gijų;

1 šaukštas maltų migdolų;

apie 300 ml ėrienos arba vištienos sultinio be glitimo;

1 arbat. šaukštelis sezamų sėklų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

šviežių petražolių (puošti);

kuskuso (garnyrui).

Paruošimas

1. Abrikosus supjaustykite perpus ir sudėkite į dubenį su 150 ml vandens. Palikite per naktį.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Atspariame karščiui prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite maždaug 10 minučių, kol suminkštės ir pagels.

3. Įmaišykite ėrieną. Suberkite indiškuosius kmynus, kalendras, cinamoną, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad ėrienos kubeliai pasidengtų prieskoniais. Maišydami kaitinkite 5 minutes.

4. Supilkite abrikosus ir jų mirkymo skystį ir gerai išmaišykite. Įmaišykite apelsino žievelę ir sultis, šafraną ir maltus migdolus, tuomet užpilkite sultinio tiek, kad vos apsemtų mėsą.

5. Sandariai uždenkite prikaistuvį ir troškinkite orkaitėje 1,5 valandos, kol mėsa suminkštės, kartais pamaišykite. Jei tadžinas pasirodys per sausas, įpilkite papildomai sultinio.

6. Kai tadžinas jau paruoštas, įkaitinkite keptuvę ir joje be jokių riebalų pakepinkite sezamų sėklas, kol jos pagels. Perdėkite tadžiną į lėkštę ir apibarstykite sezamo sėklomis, papuoškite šviežiomis petražolėmis. Patiekite su kuskusu.

Džiovintų vaisių ir mėsos derinimas yra būdingas Vidurio Rytų patiekalams. Be to, tai puikus būdas supažindinti su dar vienu mėsos patiekalu, apsaugančiu nuo vėžio. Džiovintuose vaisiuose yra daug maistingųjų medžiagų, vitamino C, betakaroteno, kalio ir geležies.

Komentuoti

Video