Grybų ir saulėgrąžų apkepas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

175 g nesijotų miltų;

sijotų sėlenų;

6 šaukštai užpilo (be pieno);

3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

175 g jaunų kukurūzų (kiekvieną supjaustykite į 2-3 dalis);

2 šaukštai saulėgrąžų;

225 g grybų;

75 g smulkintų špinatų lapų;

1 citrinos sulčių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

pomidorų salotų (patiekti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Suberkite miltus į dubenį, tada pridėkite sijotų sėlenų. Įtrinkite neriebų užpilą, kol mišinys taps panašus į duonos trupinius. Įpilkite pakankamai vandens tvirtai tešlai.

2. Iškočiokite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir sudėkite į 23 cm skersmens apkepui skirtą dubenį. Subadykite pagrindą, ištieskite ant apkepo foliją ir sudėkite sluoksnį kepti skirtų kukurūzų ir saulėgrąžų. Kepkite 15 minučių, tada nuimkite foliją su kukurūzais ir saulėgrąžomis. Toliau kepkite 10 minučių (arba kol kepinys bus traškus ir paruduos).

3. Įkaitinkite aliejų storapadėje keptuvėje. Kepkite kukurūzus su saulėgrąžomis 5-8 minutes, kol lengvai paruduos.

4. Įdėkite grybus, sumažinkite ugnį ir kepkite mišinį 2-3 minutes, tada įmaišykite pjaustytus špinatus. Uždenkite keptuvę ir kepkite 2-3 minutes.

5. Pagardinkite įdarą citrinų sultimis. Įmaišykite druskos ir pipirų. Šaukštu sudėkite į apkepui skirtą indą. patiekite šiltą arba šaltą su pomidorų salotomis.

Grybai, jauni kukurūzai ir špinatai sudaro puikų įdarą apkepui, ypač kai naudojamos ir saulėgrąžos.

Komentuoti

Video