Įdaryti pomidorai ir paprikos

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

2 dideli prinokę pomidorai;

1 žalia saldžioji paprika;

1 geltona arba oranžinė paprika;

4 šaukštai pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (pašlakstyti);

2 smulkinti svogūnai;

2 trintos česnako skiltelės;

50 g smulkintų balintų migdolų;

75 g virtų it nusausintų ilgagrūdžių ryžių;

15 g stambiai pjaustytų šviežių mėtų;

15 g smulkintų šviežių petražolių;

2 šaukštai smulkių besėklių razinų;

3 šaukštai maltų migdolų;

maltų juodųjų pipirų;

smulkintų šviežių žolelių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Perpjaukite pomidorus per pusę ir išimkite turinį. Nusausinkite puseles ir stambiai supjaustykite turinį.

2. Perpjaukite paprikas per pusę, palikdami nepaliestas šerdis. Šaukštu išimkite sėklas ir baltą minkštimą. Patepkite pipirus 1 šaukštu aliejaus ir kepkite ant kepimo skardos 15 minučių. Sudėkite paprikas ir pomidorus į karščiui atsparų indą ir pagardinkite pipirais.

3. 5 minutes kepkite svogūnus likusiame aliejuje. Įdėkite česnaką ir skaldytus migdolus ir kepkite dar 1 minutę.

4. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite ryžius, smulkintus pomidorus, mėtas, petražoles ir besėkles razinas. Gerai pagardinkite pipirais ir šaukštu sudėkite įdarą į pomidorų ir paprikų puseles.

5. Įpilkite 150 ml verdančio vandens aplink pomidorus ir paprikas ir neuždengtas kepkite 20 minučių. Pabarstykite skaldytais migdolais ir pašlakstykite šiek tiek pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi. Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 20 minučių arba kol paruduos. Patiekite papuoštą su smulkintomis šviežiomis žolelėmis.

Spalvingus pipirus ir pomidorus galima įdaryti mėsos ir daržovių įdarais. Šis skanus ryžių ir žolelių patiekalas paprastai gaminamas iš graikiškų produktų.

Komentuoti

Video