Įdaryti vynuogių lapai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

225 g nusausintų konservuotų vynuogių lapų;

1 smulkiai pjaustytas svogūnas;

1/2 ryšulėlio smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų;

4 šaukštai smulkintų šviežių plokščialapių petražolių;

10 smulkintų didelių mėtų šakelių;

smulkiai tarkuota 1 citrinos žievelė;

1/2 arbat. šaukštelio trintų džiovintų paprikų;

1,5 arbat. šaukštelio trintų pankolių sėklų;

175 g ilgagrūdžių ryžių;

120 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;

druskos;

citrinos skiltelių ir mėtų lapų (puošti).

Paruošimas

1. Nuplaukite vynuogių lapus šaltame vandenyje. Sudėkite į indą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Gerai nusausinkite.

2. Dubenyje sumaišykite svogūnus, svogūnų laiškus, pankolių sėklas, ryžius ir 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska.

3. Padėkite vynuogės lapą gyslota puse į viršų. Įdėkite kupiną arbatinį šaukštelį ryžių mišinio prie lapo galo, kur buvo kotelis.

4. Užlenkite lapo galą ant ryžių įdaro, tada užlenkite šonus ir atsargiai susukite į tvarkingą cigaro formos ritinėlį.

5. Tą patį pakartokite su likusiais ryžiais, susukdami apie 28 įdarytus lapus. Jei kai kurie vynuogių lapai yra per maži, naudokite du, sujungdami juos į vieną ir susukdami į to paties dydžio ritinėlį.

6. Sudėkite likusius lapus didelės sunkios keptuvės dugne. Keptuvėje sudėkite vienu sluoksniu įdarytus ritinėlius. Šaukštu užpilkite likusį aliejų ant viršaus ir įpilkite apie 300 ml verdančio vandens.

7. Uždenkite ritinėlius maža lėkštute, kad panardintumėte juos po vandeniu. Uždenkite keptuvę ir troškinkite ant labai mažos ugnies 45 minutes.

8. Sudėkite įdarytus vynuogių lapų ritinėlius ant serviravimo lėkštutės ir papuoškite citrinos skiltelėmis ir mėtomis, jei norite.

Tai yra tradicinis graikų patiekalas, patiekiamas įvairiais būdais. Šis vegetariškas patiekalo variantas gausiai pagardintas šviežiomis žolelėmis, citrina ir trupučiu paprikos. Patiekite kaip užkandį arba pagrindinį vegetarišką patiekalą ar kaip dalį švediško stalo vaišių.

Komentuoti

Video