Itališki žuvies iešmeliai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

120 ml alyvuogių aliejaus;

smulkiai tarkuota 1 didelės citrinos žievelė ir sultys;

1 arbat. šaukštelis grūstų aitriųjų paprikų dribsnių;

350 g jūrų velnių filė (pjaustytos kubeliais);

350 g kardžuvių filė (pjaustytos kubeliais);

350 g lašišų filė (pjaustytos kubeliais);

2 pjaustytos kvadratėliais raudonos, geltonos ar oranžinės paprikos (pašalintomis šerdimis ir sėklomis);

2 šaukštai smulkiai kapotų šviežių plokščialapių petražolių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Saldžiam pomidorų ir aitriųjų paprikų padažui (salsa):

225 g smulkintų prisirpusių pomidorų;

1 grūsta česnako skiltelė;

1 šviežia raudona aitrioji paprika (išvalyta ir smulkinta);

3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1 šaukštas citrinų sulčių;

1 šaukštas smulkiai kapotų šviežių plokščialapių petražolių.

Paruošimas

1. Supilkite aliejų į negilų stiklinį ar kinišką dubenį, taip pat sudėkite citrnos žievelę ir sultis, aitriųjų paprikų dribsnių ir pipirų pagal skonį. Suplakite, kad išsimaišytų, tada sudėkite žuvų gabalus. Išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.

2. Sudėkite paprikų kvadratėlius, išmaišykite, tada uždenkite ir marinuokite šaltoje vietoje 1 valandą, kartkartėmis pamaišydami.

3. Suverkite žuvį ir paprikas ant aštuonių aliejumi pateptų metalinių iešmelių, pasilikite marinato. Žuvį kepkite kepsninėje arba ant grotelių 5-8 minutes, apsukdami vieną kartą.

4. Pasigaminkite padažą. Išmaišykite visas sudedamąsias dalis ir pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.

5. Pašildykite marinatą, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite petražoles, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Iešmelius patiekite karštus su marinatu, greta patiekite ir padažą.

Komentuoti