Jautiena su melionu ir rūkytos paprikos padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.5)

Ingredientai

Apie 400 g  jautienos išpjovos

1/4 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

1 vidutinis žiedais supjaustytas raudonasis svogūnas

3 šaukštai šviežių laimo sulčių

1 šaukštas medaus

2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus

1 šaukštelis rūkytos paprikos

1/2 šaukštelio maltos raudonojo pipiro

1/2 išilgai supjaustyto geltonojo meliono

1/4 puodelio susmulkintų šviežių kalendrų

1/4 puodelio kapotų šviežių mėtų.

Pasiruošimas : 8 min.

Kepimas: 7 min.

Bendras laikas: 15 min.

4 porcijos.

Paruošimas

Stipru ir saldu. Skanus kontrastas meliono ir kepsnio ant grotelių, kuriame gausu vitamino A ir C.

KAIP GAMINTI?

1. Įkaitinkite šiek tiek suteptas aliejumi groteles virš vidutinės-didelės ugnies. Pabarstykite kepsnį su druska ir pipirais; kepkite kartu su svogūnais. Išimkite svogūnus po maždaug 4 minučių, o kepsnius po 7 minučių. Tuomet mėsa bus vidutinio kepimo. Perkelkite mėsą ir svogūnus ant pjaustymo lentos ir leiskite pailsėti 5 minutes – tuomet pjaustykite kepsnį. 

2. Padažas. Nedideliame dubenyje sumaišykite medų, laimo sultis, alyvuogių aliejų, rūkytą papriką, ir susmulkintą raudonąjį pipirą. Gerai išmaišykite. 

3. Supjaustome gabaliukais jautieną, šalia dedame melioną, apibarstome svogūnais, kalendra, mėtomis ir paskaniname padažu.

Maistinės medžiagos vienoje porcijoje: 181 kilokalorija, 7g riebalų, 2g sočiųjų riebalų, 4g mononesočiųjų riebalų,  1g polinesočiųjų riebalų , 15g baltymų, 14g angliavandenių , 2g ląstelienos,  37mg cholesterolio, 2mg natrio, 25mg kalcio, 2 mg geležies. 

DAUGIAU RECEPTŲ>>

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (2)

Davidoff

Iš kur tokios teorijos apie melionus?

rasa

Patiekalą galima būtų priskirti prie sveiko, jei ne melionai. Melionus reikia valgyti, kaip atskirą produktą su niekuo nemaišant.