Jautienos suktinukai su česnakais ir pomidorų padažu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

4 ploni uodeginės griežinėliai, maždaug 115 g kiekvienas;

4 griežinėliai rūkyto kumpio;

150 g šviežiai tarkuoto parmezano;

2 grūstos česnako skiltelės;

5 šaukštai kapotų šviežių petražolių;

2 kiaušiniai, minkštai virti, nulupti ir smulkinti (nebūtinai);

1 didelis smulkiai pjaustytas svogūnas;

150 ml koncentruotos pomidorų tyrės (passata);

2 laurų lapai;

200 ml jautienos sultinio;

druskos ir maltų pipirų;

plokščialapių petražolių lapelių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Sudėliokite jautienos griežinėlius ant pergamentinio popieriaus. Uždenkite jautieną kitu popieriaus lapu ar maistine plėvele ir išmuškite mediniu plaktuku, kol griežinėliai bus labai ploni. Uždėkite ant kiekvieno po kumpio griežinėlį.

2 Sūrį dubenyje sumaišykite su česnakais, petražolėmis, kiaušiniais (jei juos naudosite) ir trupučiu druskos ir pipirų. Maišykite, kol visos sudedamosios dalys bus lygiai išsimaišiusios.

3. Šaukštu uždėkite įdarą ant kumpio ir jautienos griežinėlių. Suglauskite virš įdaro du priešingus mėsos kraštus, tada susukite į dailius ritinukus. Sutvirtinkite siūlu.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite ritinukus ir greitai apkepkite iš visų pusių iki rudumo. Perdėkite ritinukus į karščiui atsparų indą.

5. Į keptuvę suberkite svogūnus ir kepinkite 3 minutes. Sumaišykite su pomidorų tyre, laurų lapais ir sultiniu, pagardinkite druska, pipirais. Užvirinkite, tada padažą užpilkite ant mėsos keptuve.

6. Uždenkite keptuvą ir kepkite orkaitėje 1 valandą. Kiaurasamčiu iš keptuvo išimkite jautienos suktinukus ir pašalinkite siūlus. Sudėliokite į pašildytas lėkštes.

7. Paragaukite padažo, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais, šaukštu užpilkite ant mėsos. Patiekite apibarstę petražolėmis.

 

Šiame itališkame recepte aplink aromatingą įdarą yra apvynioti plonyčiai jautienos griežinėliai.

Komentuoti

Video