Karibietiški žuvų kepsniai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

3 šaukštai aliejaus;

6 smulkinti šalotiniai svogūnai;

1 grūsta česnako skiltelė;

1 smulkinta šviežia žalia aitrioji paprika;

400 g konservuotų smulkintų pomidorų;

2 laurų lapai;

1/4 arbat. šaukštelio raudonųjų aitriųjų pipirų;

1 arbat. šaukštelis grūstų kvapiųjų pipirų;

2 žaliųjų citrinų sultys;

4 menkių kepsniai;

1 arbat. šaukštelis rudojo cukraus;

2 arbat. šaukšteliai karčiosios trauktinės;

druskos.

Paruošimas

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite šalotinius svogūnus ir kepinkite 5 minutes, kol suminkštės.

2. Pridėkite česnakus ir aitriąsias paprikas ir kepinkite 2 minutes, tada įmaišykite pomidorus, laurų lapus, aitriuosius raudonus ir kvapiuosius pipirus, žaliosios citrinos sultis, pagardinkite trupučiu druskos pagal skonį.

3. Kepkite ant mažos ugnies 15 minučių, tada sudėkite menkių kepsnius ir sulaistykite juos pomidorų padažu. Uždenkite ir troškinkite dar apie 10 minučių ar kol kepsniai bus iškepę. Perkelkite kepsnius į pašildytą indą ir laikykite karštai.

4. Į padažą įmaišykite cukrų ir karčiąją trauktinę, lėtai pakaitinkite apie 2 minutes, tada užpilkite ant žuvies. Patiekite su valgomosiomis kinrožėmis ar su šparaginėmis pupelėmis.

 

Šiame greitame ir lengvame recepte šviežių ir maltų preskonių mišinys suteikia egzotiškų akcentų pomidorų padažui prie žuvies.

Komentuoti