Keptas upėtakis su miško grybais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

4 nuvalyti vaivorykštiniai upėtakiai;

1 citrinos sultys;

1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2 smulkiai pjaustyti svogūnai;

1 trinta česnako skiltelė;

350 g pjaustytų įvairių rūšių šviežių miško grybų;

1 šaukštas rubino spalvos portveino ar maderos;

2 šaukštai riebios grietinės;

druskos, maltų juodųjų pipirų, smulkintų šviežių petražolių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Sudėkite upėtakius vieną šalia kito į riebalais išteptą negilų karščiui atsparų indą. Pašlakstykite citrinos sultimis ir užbarstykite petražolių.

2. Uždenkite folija ir kepkite 30-40 minučių, kol žuvis suminkštės.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir česnaką bei pakepinkite 3-5 minutes, kol svogūnai suminkštės, kartais pamaišykite. Po to sudėkite grybus ir kepkite dažnai maišydami apie 5 minutes, kol iškeps.

4. Įpilkite porveino ar maderos, padidinkite ugnį ir maišydami kepkite, kol skystis išgaruos. Įdėkite riebios grietinės, pagardinkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite.

5. Iškeptus upėtakius sudėkite į keturias pašildytas serviravimo lėkštes ir užpilkite ant jų šiek tiek grybų padažo. Ant kiekvienos žuvies užbarstykite smulkintų petražolių ir nedelsdami patiekite.

Komentuoti