Kiauliena įdaryti kopūstų ryšulėliai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

4 džiovinti kininiai grybai, mirkyti karštame vandenyje;

50 g kininių vermišelių, mirkytų karštame vandenyje;

450 g maltos kiaulienos;

4 smulkinti svogūnų laiškai (ir dar 4 svogūnų laiškai, surišti ryšulėliams);

2 smulkintos česnako skiltelės;

2 šaukštai žuvų padažo;

12 didelių žalių kopūsto lapų;

2 šaukštai augalinio aliejaus;

1 smulkintas mažas svogūnas;

2 smulkintos česnako skiltelės;

400 g konservuotų slyvinių pomidorų;

žiupsnelis cukraus;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Nusunkite grybus, pašalinkite ir išmeskite kotelius, kepurėles susmulkinite. Sudėkite į dubenį.

2. Nusunkite vermišelius ir supjaustykite juos. Sudėkite vermišelius į dubenį kartu su kiauliena, smulkintais svogūnų laiškais ir česnaku. Pagardinkite žuvų padažu ir pipirais.

3. Nuo kiekvieno kopūsto lapo nupjaukite kotelį. Apvirkite lapus sūdytame verdančiame vandenyje apie 1 minutę. Išėmę iš puodo nuliekite šaltu vandeniu. Nuvarvinkite ir nusausinkite. Į verdantį vandenį sudėkite nesmulkintus svogūno laiškus ir taip pat apvirkite. Gerai nuvarvinkite.

4. Į vieną kopūsto lapą įdėkite kupiną šaukštą kieulienos ir vermišelių įdaro. Tuomet sukite lapą, užlenkdami kraštelius, ir vėl sukite, kad gautumėte gražų standų vokelį. Taip pat susukite likusius vokelius.

5. Kiekvieną apvirtą svogūno laišką padalinkite į tris dalis, plėšydami juos išilgai, pradėdami nuo storojo svogūno galo. Kiekvieną kopūsto ryšulėlį dailiai suriškite svogūno gija.

6. Didelėje, karščiui atsparioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus bei česnaką ir kepinkite 2 minutes arba kol suminkštės.

7. Dubenyje šakute sugrūskite pomidorus ir kartu su jų sultimis supilkite į keptuvę. Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus, tuomet kaitinkite kol užvirs. Sudėkite kopūstų ryšulėlius, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 20-25 minutes, kol išvirs įdaras.

Komentuoti

Video