Kiauliena saldžiarūgščiame padaže

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

2 porcijos:

1 kiaulienos filė, apie 350 g;

1,5 šaukšto miltų;

2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

250 ml sauso baltojo vyno;

2 šaukštai baltojo vyno acto;

2 arbat. šaukšteliai cukraus;

1 šaukštas stambiai maltų pipirų mišinio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

pupelių, sumaišytų su keptu bekonu (garnyrui).

Paruošimas

1. Supjaustykite kiaulieną įstrižai plonais griežinėliais. Sudėkite tarp dviejų skaidrios plėvelės sluoksnių ir lengvai padaužykite kočėlu, kad pasidarytų lygūs.

2. Supilkite miltus į negilų dubenį. Pabarstykite prieskoniais ir apvoliokite mėsą.

3. Įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus plačiame prikaistuvyje arba keptuvėje, sudėkite į ją tiek kiaulienos griežinėlių, kiek telpa. Pakepinkite ant vidutinės arba stiprios ugnies 2-3 minutes abi puses, kol pasidarys traški ir suminkštės. Mentele išimkite iš keptuvės ir padėkite nuošalyke. Taip pat iškepkite likusią kiaulieną, jei reikia, įpildami daugiau aliejaus.

4. Į ąsotėlį supilkite vyną, vyno actą ir cukrų. Viską supilkite į keptuvę energingai maišydami kaitinkite ant stiprios ugnies, kol skysčio kiekis sumažės, gerai išmaišykite nuosėdas. Suberkite grūstų pipirų mišinį ir grąžinkite į keptuvę kiaulieną, kad apsisemtų padažu, pakaitinkite. Patiekite karštą su pupelių ir kepto bekono garnyru.

Grūstų pipirų mišinys suteikia šiam patiekalui papildomo aitrumo. Jis nuostabus, kai patiekiamas su gliaudytomis pupelėmis, sumaišytomis su keptu bekonu.

Komentuoti

Video