Kiaulienos filė su šalavijais ir apelsinais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

2 kiaulienos filė gabaliukai, kiekvienas apie 350 g;

1 šaukštas augalinio margarino;

300 ml aromatingo vištienos sultinio;

2 smulkintos česnako skiltelės;

1 apelsino sulčių ir tarkuota žievelė;

3 ar 4 smulkinti šalavijo lapai;

2 arbat. šaukšteliai kukurūzų miltų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

apelsino skiltelių ir šalavijų lapelių (puošti).

Paruošimas

1. Kiaulieną pabarstykite nedideliu kiekiu druskos ir pipirų. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite margariną, sudėkite mėsą ir pakepinkite 5–6 minutes, kol paruduos tolygiai iš visų pusių.

2. Supilkite sultinį, kaitinkite 1 minutę, tuomet suberkite česnaką, tarkuotą apelsino žievelę ir šalavijus. Kaitinkite iki virimo, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir kaitinkite 20 minučių, kol mėsą bus lengva perdurti peiliu, vieną kartą apverskite. Perdėkite kiaulieną į šiltą pusdubenį ir uždenkite.

3. Pakaitinkite padažą iki virimo. Sumaišykite kukurūzų miltus su apelsinų sultimis ir įmaišykite į padažą, tuomet keletą minučių pavirkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės. Supilkite į padažinę.

4. Supjaustykite kiaulieną įstrižai, o likusį nuo mėsos skystį supilkite į padažą.

5. Šiltose lėkštėse gražiai išdėliokite kiaulieną ir šaukštu užpilkite šiek tiek padažo. Papuoškite apelsinų skiltelėmis ir šalavijų lapeliais, likusį padažą patiekite atskirai.

 

Šalavijas gana dažnai derinamas su kiauliena – atrodo, jog jie turi natūralaus panašumo. Apelsinai suteikia įvairumo ir subalansuoja kartais per stiprų šalavijų aromatą.

Komentuoti