Kiaulienos papilvė (pancetta) su pupų rizotu

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 smulkintas svogūnas;

2 smulkintos česnako skiltelės;

175 g rūkytos džiovintos kiaulienos papilvės (pancetta), pjaustytos griežinėliais;

350 g rizoto ryžių;

1,2 litro vištienos sultinio;

225 g šaldytų mažųjų pupelių;

2 šaukštai smulkintų šviežių žolelių mišinio, tokių kaip petražolės, čiobreliai, raudonėliai;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

smulkintų plokščialapių petražolių ir parmezano drožlių (puošti).

Paruošimas

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną, česnaką ir džiovintą kiaulienos papilvę ir šiek tiek apkepinkite (apie 5 minutes), retkarčiais pamaišykite.

2. Į keptuvę suberkite ryžius ir maišydami pakepinkite 1 minutę. Įpilkite 300 ml sultinio ir kaitinkite, nuolat maišydami, kol susigers.

3. Virkite toliau vis įpildami samčiu sultinio, dažnai pamaišydami, kol ryžiai išvirs ir taps riebaluoti, o skystis beveik visas susigers. Tai truks apie 30-35 minutes. Viso sultinio gali ir neprireikti.

4. Tuo metu truputį pasūdytame vandenyje išvirkite pupas - apie 3 minutes, kol suminkštės. Nusunkite ir padėkite šiltai.

5. Į rizotą įmaišykite pupas, žolelių mišinį ir prieskonius. Papuoškite parmezano drožlėmis ir petražolėmis.

Šis skanus, sveikas ir sotus rizotas patiekiamas su šviežiomis daržovėmis arba žaliomis salotomis.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

zeva

Pančeta - ne džiovinta papilvė, o rūkyta šoninė.

Video