Kokoso skonio grybai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(1)

Ingredientai

3-4 porcijos:

2 šaukštai žemės riešutų aliejaus;

2 gerai smulkintos skiltelės česnako;

2 žiedeliais pjaustytos aštriosios paprikos (be sėklų);

3 gerai smulkinti svogūnėliai;

225 g stambiai pjaustytų pievagrybių;

150 ml kokoso pieno;

2 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų.

Paruošimas

1. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų. Keptuvę pasukinėkite taip, kad aliejus gerai padengtų ir jos kraštus. Įkaitus aliejui, sudėkite česnakus ir aitriąsias paprikas ir keletą sekundžių maišydami pakepinkite.

2. Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnėlius ir kepkite 2-3 minutes, kol svogūnėliai suminkštės. Tada sudėkite grybus ir pakepinkite dar 3 min.

3. Supilkite kokoso pieną ir kaitinkite, kol užvirs. Virkite ant karštos ugnies tol, kol skysčio sumažės perpus ir grybai bus tik apsemti.

4. Pagardinkite prieskoniais, pabarstykite kalendromis ir švelniai krestelėkite, kad viskas susimaišytų. Patiekite iš karto.

Siūlome paprastą grybų ruošimo būdą. Patiekalui gaminti naudojamas žemės riešutų aliejus suteikia maloniai subtilų skonį. Grybai gali būti patiekiami su beveik visais azijietiškais patiekalais, ant grotelių kepta arba skrudinta mėsa bei paukštiena.

Komentuoti