Lašiša su špinatais ir garstyčiomis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.7)

Ingredientai

2 porcijos

2 gabaliukai (120 - 150 g) lašišos filė be odos

1 valgomasis šaukštas sojų padažo

1/2 valgomojo šaukšto sauso baltojo vyno

1/2 valgomojo šaukšto citrinų sulčių

1/2 valgomojo šaukšto Dižono garstyčių

1/2 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

150 g šviežių, stambiai kapotų špinatų

arbatinis šaukštelis smulkintos šviežios citrinos žievės

Paruošimas

Lašišą nuliejame šaltu vandeniu; sausai nuošluostome popieriniu rankšliuosčiu. Lašišą padedame į plokščią lėkštę, pašlakstome sojų padažu ir paliekame dešimt minučių. Vyną sumaišome su citrinų sultimis, garstyčiomis ir aliejumi; atidedame. Kepame 230 laipsnių temperatūroje apie 16 minučių. Lašišą dedame į didelę lėkštę, špinatus pašildome nepridegančioje keptuvėje. Kepame kol suglebs. Špinatus ir padažą supilame ant lašišos.

NAUDA ORGANIZMUI

Omega - 9 riebiosios rūgštys padeda sutepti sąnarius, o špinatuose yra kaulams reikalingo kalcio.

Vienoje porcijoje yra 409 kalorijos, 12,4 g riebalų, 3 g senėjimą greitinančių riebalų, 3,2 g skaidulų, 24,2 g angliavandenių, 22,7 baltymų, 667 miligramai natrio, 538 miligramai kalio.

Komentuoti

Video