Makaronai su aitriosiomis paprikomis, pomidorais ir alyvuogėmis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

3 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2 grūstos česnako skiltelės;

2 smulkintos šviežios raudonos aitriosios paprikos (be sėklų);

6 nusausintų konservuotų ančiuvių filė;

675 g smulkintų prinokusių pomidorų;

2 šaukštai saulėje džiovintų pomidorų tyrės;

2 šaukštai nusausintų kaparėlių;

115 g pjaustytų juodųjų alyvuogių;

350 g penne makaronų (be kiaušinių);

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

kapotų šviežių bazilikų (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir truputį apkepinkite česnaką ir aitriuosius pipirus (apie 2-3 minutes). Sukrėskite ančiuvius, susmulkinkite šakute, tada sumaišykite su pomidorais, džiovintų pomidorų tyre, kaparėliais ir alyvuogėmis. Įberkite druskos ir pipirų. Kaitinkite ant lengvos ugnies apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.

2. Tuo tarpu užkaiskite didesnį puodą su pasūdytu vandeniu ir pagal pakuotės instrukciją išvirkite penne makaronus. Nukoškite makaronus ir nedelsdami sukrėskite ant padažo. Krupščiai išmaišykite, sudėkite į pašildytas lėkštes, puoškite smulkintais bazilikais ir tuoj pat patiekite į stalą.

Šis makaronų padažas yra ryškaus skonio, nes naudojamos raudonos aitriosios paprikos, ančiuviai ir kaparėliai.

Komentuoti