Pavasarinių daržovių omletas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(3.5)

Ingredientai

4 porcijos:

50 g šparagų viršūnėlių;

50 g pjaustytų jaunų žalumynų;

1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus;

1 griežinėliais pjaustytas svogūnas;

175 g keptų jaunų bulvyčių, perpjautų per pusę ar pjaustytų kubeliais;

2 pjaustyti pomidorai;

6 kiaušiniai;

1-2 šaukštai pjaustytų šviežių žolelių mišinio;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

salotų (patiekti).

Paruošimas

1. Šparagų viršūnėles ir žalumynus garinkite garuose virš prikaistuvio su verdančiu vandeniu 5-10 minučių, kol suminkštės. Nusausinkite daržoves ir laikykite šiltai.

2. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje, sudėkite svogūnus ir maišydami kepinkite 5-10 minučių, kol suminkštės.

3. Įdėkite jaunas bulvytes ir maišydami kepkite 3 minutes. Įmaišykite pomidorus, šparagus ir žalumynus. Šiek tiek paplakite kiaušinius su žalumynais ir pagardinkite druska ir pipirais.

4. Užpilkite kiaušinius ant daržovių, tada kepkite ant mažos ugnies, kol omleto apačia paruduos. Įkaitinkite kepimo groteles ir kepkite omletą 2-3 minutes, kol viršus paruduos. Patiekite su salotomis.

Komentuoti

Video