Pikantiška jautienos kumpinė (topside)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

8 porcijos:

2 arbat. šaukšteliai kalendrų sėklų;

po 1 arbat. šaukštelį anyžių, pankolių sėklų, džiovintų čiobrelių, maltų gvazdikėlių, druskos ir maltų juodųjų pipirų;

1/2 arbat. šaukštelio malto cinamono;

600 ml sauso baltojo vyno;

1-1,2 kg jautienos kumpinės;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

2 svogūnai, smulkiai pjaustyti;

2 morkos, smulkiai pjaustytos;

2 saliero lapkočiai, smulkiai pjaustyti;

1 pastarnokas, smulkiai pjaustytas;

4 pjaustytos vijoklinių pupelių ankštys;

8 grybai, smulkiai pjaustyti;

300 ml namuose gaminto jautienos ar vištienos sultinio (pavirtusio drebučiais);

105 ml raudonojo vyno;

2 šviežių petražolių šakelės;

orkaitėje keptų bulvių (patiekiant).

Paruošimas

1. Supilkite sėklas į grūstuvę ir sugrūskite grūstuvėliu. Įmaišykite į likusius prieskonius ir pagardus, tada supilkite mišinį į dubenį ir sumaišykite su baltuoju vynu.

2. Įdėkite jautieną į gilų stiklinį ar kinišką dubenį. Užpilkite marinatą ant jautienos, uždenkite dubenį ir palikite marinuotis šaldytuve ar šaltoje patalpoje maždaug 24 valandoms.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Troškintuve, pakankamai dideliame, kad laisvai tilptų jautiena, įkaitinkite aliejų. Suberkite visas daržoves ir apkepkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių kol jos pradės minkštėti.

4. Išimkite jautieną iš marinato ir uždėkite ant daržovių. Nusunkite 300 ml marinato į ąsotėlį ir supilkite ten sultinį ir raudonąjį vyną.

5. Užpilkite skystį ant jautienos. Užberkite petražoles, uždenkite ir įdėkite į orkaitę. Kepkite 2-3 valandas (kol jautiena suminkštės). Patiekite su bulvėmis.

 

Aromatingas marinatas suteikia jautienai nuostabų aromatą, o lėtas gaminimas išlaiko ją labai sultingą.

Komentuoti