Pomidorų ir lęšių dhal su kepintais migdolais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą

Ingredientai

4 porcijos:

2 šaukštai daržovių aliejaus;

2 šaukštai sviesto;

1 didelis smulkiai pjaustytas svogūnas;

3 smulkintos česnako skiltelės;

1 pjaustyta griežinėliais morka;

2 arbat. šaukšteliai kmynų;

2 arbat. šaukšteliai geltonųjų garstyčių sėklų;

2,5 cm gabalėlis šviežios imbiero šaknies;

2 arbat. šaukšteliai maltų ciberžolių;

1 arbat. šaukštelis švelnių aitriųjų paprikų miltelių;

1 arbat. šaukštelis indiškų prieskonių;

225 g skaldytų raudonųjų lęšių;

400 ml vandens;

400 ml kokosų pieno;

5 pjaustyti lupti pomidorai (be sėklų);

2 žaliųjų citrinų sultys;

4 šaukštai smulkintų šviežių kalendrų;

25 g smulkintų kepintų migdolų;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje storapadėje keptuvėje, maišydami pakepinkite svogūną 5 minutes, kol suminkštės ir pakeis spalvą. Įdėkite česnako, morkų, kmynų, garstyčių sėklų ir imbiero, tada maišydami kepkite 5 minutes, kol sėklos pradės sproginėti ir morkos šiek tiek suminkštės.

2. Įmaišykite maltų ciberžolių, paprikų miltelių ir indiškų prieskonių ir kepkite 1 minutę, kol skoniai sumiš (maišydami išvengsite prieskonių sudeginimo).

3. Įdėkite lęšius, pomidorus, supilkite vandenį, kokoso pieną, tada gerai pagardinkite. Užvirinę sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies uždengę apie 45 minutes, kartais maišydami, kad lęšiai nesuliptų.

4. Įmaišykite žaliųjų citrinų sultis ir 3 šaukštus šviežių kalendrų, tada pagardinkite. Kepkite 15 minučių, kol lęšiai suminkštės ir pasidarys švelnūs.

5. Pabarstykite likusiomis kalendromis ir smulkintais migdolais ir patiekite.

 

Natūralus gyvas jogurtas ne tik yra puikus priedas prie šio aromatingo, kupino antioksidantų patiekalo, bet taip pat yra naudingas sveikų bakterijų ir fermentų šaltinis.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Danutė

Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.

Video