Saldžiarūgštė vištiena kiniškai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

Vištienos filė 400 g.,
Ryžiai 1 maišelis,
Saldžioji paprika 1/2 vnt.,
Anakardžio riešutai saujelė,
Shiitake grybai 6-8 vnt.,
Salieras 1/2 stiebo,
Ankštiniai žirniai 6 vnt.,
Majonezas Hellmann's 1 valg. š.,
Krakmolas 2 arb. š.,
Sojos padažas 5 valg. š.,
Alyvuogių aliejus 1 valg. š.,
Saldžiarūgštis padažas Wok (Santa Maria) 1 pak.,
Medus 1 valg.š.,
Ryžių actas 2 valg. š.,
Čili pipirai malti 1/2 arb.š.
100 ml vandens.

Paruošimas

Vištieną supjaustome juostelėmis arba gabaliukais, užpilame 2 valg. š. sojos padažo, dedame 1 arb. š. krakmolo, majonezą ir viską kruopščiai išmaišome. Pasklinda labai malonus aromatas. Paliekame marinuotis 1-2 val. šaldytuve.
Shiitake grybus užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir paliekame 1 val.

Padažas: į 100 ml vandens (galima naudoti vandenį, kuriuo užpylėme grybus) pilame sojos padažą, dedame šaukštelį krakmolo, ryžių actą, medų, čili pipirus, Wok padažą. Viską gerai išmaišome.

Gaminimas: pakepiname anakardžio riešutus, pilame alyvuogių aliejų ir sudedame vištieną, lengvai apkepame 2 min nuolat maišydami. Sudedame susmulkintus shiitake grybus, salierus, paprikas, ankštinius žirnius, kepame dar 2 min, kol vištiena apskrunda iki lengvai rusvos spalvos. Tuomet supilame padažą ir dar troškiname kol padažas sutirštėja. Patiekiame su ryžiais.
Labai skanu:)

Receptą atsiuntė Davidoff

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (4)

Davidoff

Jo yra didesnėse maximose prie visų prieskonių
atrodo va taip: http://www.santamaria.lt/asortimentas/tai/padazai/aid-1325/Sald%C5%BEiar%C5%ABg%C5%A1tis-pada%C5%BEas-Wok

Lina

O kur gauti to padazo Wok? Ieskojau IKI neradau.

VIDA

Labai patiko,malonus skonis.

Video