Sluoksniuotas daržovių paštetas (terrine)

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

3 per pusę perpjauti raudoni saldieji pipirai (paprikos);

450 g bulvių;

115 g smulkintų špinatų lapų;

1 šaukštas sviesto;

žiupsnelis grūstų muskato riešutų;

115 g tarkuoto vegetariško čederio sūrio;

1 apvirta ir nulupta žievele išilgai supjaustyta cukinija;

druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Įdėkite pipirus į kepimo skardą ir kepkite jų šerdis 30–45 minutes, kol apskrus. Išimkite iš orkaitės. Įdėkite į plastikinį maišelį atvėsti. Nulupkite žievelę ir išimkite šerdį. Nuskuskite bulves ir 10–15 minučių virkite gausiai sūdytame vandenyje, kol suminkštės.

2. Apvirkite špinatus – kelias sekundes palaikykite verdančiame vandenyje. Nusunkite ir nusausinkite su kepimo popieriumi.

3. Išklokite 900 g talpos kepimo skardos pagrindą ir kraštus, įsitikindami, jog lapai truputį persidengia.

4. Plonai supjaustykite bulves ir padenkite pagrindą trečdaliu bulvių, patepkite trupučiu sviesto ir paskaninkite druska, pipirais ir muskato riešutais. Užberkite šiek tiek sūrio.

5. Viršuje išdėliokite tris nulupto pipiro puseles. Pabarstykite šiek tiek sūrio ir tada padenkite sluoksnį cukinijų. Ant viršaus padėkite kitą trečdalį bulvių su pipirų likučiais ir dalimi sūrio, pabarstykite prieskoniais. Padenkite paskutinį bulvių sluoksnį ant viršaus ir pabarstykite likusiu sūriu. Suvyniokite špinatų lapus. Uždenkite folija.

6. Įdėkite kepimo skardą į didesnę skardą, įpilkite verdančio vandens į antrąją ir įsitikinkite, kad vanduo iki pusės semia skardos kraštus. Kepkite 45 minutes–1 valandą, iki suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir ištraukite „kepaliuką". Patiekite supjaustytą.

 

Šis sluoksniuotas šviežių daržovių ir žolelių patiekalas yra kepamas orkaitėje. Tai sveikas ir veiksmingas maisto gaminimo būdas.

Komentuoti