Špinatų ir riešutų lazanija

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

900 g šviežių špinatų;

300 ml daržovių arba vištienos sultinio;

1 vidutinis smulkintas svogūnas;

1 smulkinta česnako skiltelė;

75 g riešutų;

2 šaukštai smulkintų šviežių bazilikų;

6 lazanijos lakštai, paruošti virti (be kiaušinių);

400 g smulkintų pomidorų;

200 g liesos atskiestos varškės;

smulkintų riešutų ir petražolių (puošti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Nuplaukite špinatus ir sudėkite į puodą su trupučiu vandens, kad apsemtų. Virkite špinatus ant pakankamai karštos ugnies 2 minutes, kol špinatai sukris.

2. Užvirinkite 2 šaukštus sultinio puode, tada pavirkite svogūnus ir česnaką, kol suminkštės. Sumaišykite su špinatais ir bazilikais.

3. Dideliame karščiui atspariame inde sluoksniuokite špinatus, lazaniją ir pomidorus. Kiekvieną sluoksnį pagardinkite prieskoniais. Ant viršaus užpilkite likusį sultinį ir paskleiskite varškę.

4. Lazaniją kepkite 45 minutes arba kol gražiai pagels. Patiekite karštą, puoštą eilėmis barstytais riešutais ir smulkintomis petražolėmis.

 

Vegetariškas patiekalas, pakankamai numalšinantis mėsos alkį. Naudokite šaldytus špinatus, jei neturite daug laiko patiekalui ruošti.

Komentuoti

Video