Tailandietiškas viščiukas su kepintomis daržovėmis

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

6 porcijos:

1 citrinžolės dalis (arba 1/2 citrinos žievelės);

1 cm šviežios imbiero šaknies gabalėlis;

1 didelė česnako skiltelė;

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;

275 g liesos, plonais griežinėliais pjaustytos vištienos;

1/2 pjaustyto griežinėliais raudonojo pipiro (be sėklų);

1/2 pjaustyto griežinėliais žaliojo pipiro;

4 smulkinti svogūnų laiškai;

2 šiaudeliais pjaustytos morkos;

115 g valytų žaliųjų pupelių;

25 g lengvai sugrūstų žemės riešutų;

2 šaukštai austrių padažo;

žiupsnelis cukraus;

druskos, juodųjų pipirų, kalendrų lapelių (puošti).

Paruošimas

1. Plonais griežinėliais supjaustykite citrinžolę arba citrinos žievelę. Nulupkite ir susmulkinkite imbierą ir česnaką. Didelėje keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Suberkite citrinžolę arba citrinos žievelę, imbierą bei česnaką ir kepinkite pamaišydami apie 30 sekundžių, kol paruduos.

2. Sudėkite vištienos juosteles ir maišydami kepkite 2 minutes. Tada sudėkite raudonąjį ir žaliąjį pipirus, svogūno laiškus, morkas, žaliąsias pupeles ir maišydami kepkite 4-5 minutes, kol vištiena iškeps ir pakeis spalvą, o daržovės beveik apkeps.

3. Galiausiai įmaišykite žemės riešutus, austrių padažą ir cukrų, pagardinkite druska ir pipirais. Dar minutę maišydami pakepinkite. Nedelsdami patiekite su ryžiais, papuošę kalendrų lapeliais.

Komentuoti