Traški vištiena su sezamais

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.1)

Ingredientai

  • Vištienos filė, 500 gramų
  • Prieskoniai, vištienai, pagal skonį
  • Krakmolas, 2 šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
  • Medus, 2 šaukštai
  • Sojos padažas, 2 šaukštai
  • Sezamas, 3 šaukštai
  • Citrinų sultys, 2 šaukštai
  • Aliejus

Paruošimas

Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio gabaliukais, (karis, pipirai, kaledra) ir palaikome maždaug pusvalandžiui. Į polietileninį maišelį dedame krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų. Vištienos gabaliukus verdame gerai įkaitintame puode (arba fritiūrinėje). Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų. Iškeptus vištienos gabaliukus dėti į lėkštę, išklotą virtuviniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus. Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir sezamus, tuomet pilame sultis, sojos padažą, bei medų. Gerai išmaišome ir kai pradeda kristalizuotis į tą keptuvę sudedame vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame. Patiekiame dar karštą su garuose virtais ryžiais. 

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (2)

ramunas

ir kur tu tuos miltus DEJAI? jai gaminimo eigoje jie ne panaudoti!

Petras

Kai geras receptas :)