Turkiškas krevečių plovas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.5)

Ingredientai

6 porcijos:

4 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 smulkiai pjaustytas svogūnas;

2 dideli smulkiai pjaustyti raudonieji pipirai (be sėklyčių);

2 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės;

350 g rudųjų ryžių;

1 arbat. šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų;

1 arbat. šaukštelis maltų kmynų;

2 arbat. šaukšteliai džiovintų mėtų ar bazilikų;

225 g virtų nuluptų krevečių;

3 šaukštai smulkių besėklių razinų;

2 didelių citrinų sultys;

2 saujos smulkintų šviežių petražolių;

druskos ir maltų juodųjų pipirų;

šviežių žaliųjų salotų (patiekti).

Paruošimas

1. Įkaitinkite aliejų negiliame prikaistuvyje. Kepkite svogūnus, pipirus ir česnaką ant nedidelės liepsnos 10 minučių, kol svogūnai suminkštės.

2. Sudėkite ryžius, prieskonius bei mėtas ar bazilikus. Maišydami kepkite 2–3 minutes, tada įpilkite tiek vandens, kad apsemtų ryžius. Leiskite užvirti, tada sumažinkite liepsną ir virkite neuždengtą 10–15 minučių (arba kol ryžiai šiek tiek suminkštės).

3. Sudėkite krevetes, razinas ir įberkite šiek tiek druskos (pagal skonį). Virkite dar apie 4 minutes, kol krevetės įkais, tada įpilkite citrinos sulčių ir smulkintų petražolių. Pagardinkite pipirais. Patiekite plovą šiltą ar šaltą su šviežiomis žaliosiomis salotomis.

Komentuoti

Video