Vegetariški kepinti makaronai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.5)

Ingredientai

4 porcijos:

2 kiaušiniai;

1 arbat. šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių;

1 arbat. šaukštelis maltų ciberžolių;

4 šaukštai augalinio aliejaus;

1 didelis pjaustytas svogūnas;

2 pjaustytos griežinėliais raudonos aitriosios paprikos (be sėklų);

2 pjaustytos kubeliais vidutinės bulvės;

6 gabalai (apie 225 g) pjaustytos griežinėliais keptos sojų varškės (tofu);

225 g pupelių ūglių;

115 g apvirintų žaliųjų pupelių;

350 g šviežių stambių kiaušininių makaronų;

maltų juodųjų pipirų;

1 griežinėlis pjaustyto pavasarinio svogūno (puošti).

Paruošimas

1. Įmuškite kiaušinį, apkepkite ir perkelkite į lėkštę. Lengvai pakaitinkite taukuotą omleto keptuvę. Supilkite pusę kiaušinio į keptuvę.

2. Apverskite omletą ir skrudinkite abi puses. Išimkite omletą, nusausinkite virtuviniu popieriumi, susukite ir pjaustykite siauromis juostelėmis. Tokiu pat būdu paruoškite antrąjį omletą. Juosteles panaudokite puošdami patiekalą.

3. Puodelyje sumaišykite aitriųjų pipirų miltelius su ciberžolėmis. Paruoškite masę užpildami vandens.

4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Apkepinkite svogūną kol suminkštės. Sumažinkite ugnį ir sudėkite paruoštą prieskonių masę bei griežinėliais pjaustytus aitriuosius pipirus. Kepinkite 2-3 minutes, kartkartėmis pamaišydami.

5. Sudėkite bulvių kubelius ir kepkite apie 2 minutes, gerai pamaišydami. Sudėkite sojų varškę, tada pupelių ūglius, apvirintas (blanširuotas) pupeles ir kiaušininius makaronus, dažnai pamaišykite.

6. Atsargiai sumaišykite, apkepinkite, kol makaronai įkais ir apskrus. Būkite atsargūs, kad nesudarkytumėte bulvių arba sojų varškės. Pagardinkite prieskoniais. Patiekite karštą, puoškite omleto juostelėmis ir svogūno griežinėliais.

Koloritas, sandara ir aromatas - viskas puikiai dera greitai ir lengvai paruošiamame patiekale.

Komentuoti

Video