Viščiukas graikiškai

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(4.4)

Ingredientai

1 viščiukas, arba apie 1 kg mėgstamos vištos dalies
3 šaukštai citrinos sulčių
2 česnako skiltelės
2 grūsti gvazdikėliai (nebūtinai)
1 šakelė baziliko (arba džiovintų rozmarinoprieskonių)
1 šakelė rozmarino (arba džiovintų rozmarino prieskonių)
1 šaukštas džiovintų čiobrelių prieskonių
3-4 šaukštai Extra virgin alyvuogių aliejaus
1 citrinos tarkuota žievelė
Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas

Vištą įtrinkite druska ir pipiriukais, sutarkuota citrinos žievele, česnaku ir visomis žolelėmis (po odele, iš vidaus net pakiškite prieskonius, kad kuo geriau įsigertų), apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis pilnai visą vištieną.
Tada kepkite apie valandą 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apverskite vištą ant kitos pusės ir dar apie 30 min. Ant galo nuimkite dangtį, kad gražiai parustų.
Jei reikia įpilkite šiek tiek verdančio vandens.
Citrina ir šios žolelės suteikia ypatingą prieskonį vištienai.

Komentuoti

Skaitytojų komentarai (1)

Andriuxa

ja play csgo